Старозагорският “Елит” спечели Международната купа “Плевен”

02.06.2010 21:26

Написано от Иван КРЪСТЕВ   
Вторник, 01 Юни 2010 10:41
 На 29 май Плевен беше столица на красотата и феерията. В залата по волейбол на спортен комплекс “Спартак” се проведе станалият вече традиционен Международен турнир по художествена гимнастика за купа “Плевен”. Проявата преминава под егидата на Община Плевен, а тя ежегодно се организира от местния клуб “Елегант”.
Тази година в надпреварата взеха участие 180 грации от България и Гърция. Българките бяха представителки на клубовете “Анелия” - Мездра, “Акро” - Русе, “Светкавица” - Търговище, “Елит” - Стара Загора, “Вип” - Раднево, “Ритъм” - Враца и на домакините от “Елегант”. Гостите от гръцкия “Олимпия” от град Лариса бяха 20 и отново бяха предвождани от треньорката си Силвана Андреева.
Традиционно турнирът за Купа “Плевен” беше за ансамбли до 6, до 7, до 8 и 9-10 години. Тази година в надпреварата се включиха и индивидуални състезателки в тези възрастови групи както и от групите девойки младша и старша възраст, и жени.
Турнирът беше открит от зам.-кмета на Община Плевен Николай Якимов, а на церемонията присъстваха и експертът в Общината Таня Митранова и началникът на отдел “Спортни имоти” Тони Вашков.
Близо пет часа на килима състезателките показваха своите умения в този най-грациозен спорт в света. Те бяха оценявани от жури в което влизаха представители на всички клубове, представили свои състезателки. В края на турнира беше връчена и купата. Тя стана притежание на клуб “Елит” - Стара Загора, който се представи с 50 малки грации.
В ансамбловите съчетания при най-малките най добре без уред се представиха състезателките на “Елегант” - Плевен следвани от “Елит” Стара Загора и “Анелия” - Мездра. На трета позиция пък бяха сладураните от “Светкавица” - Търговище и втори състав на “Елит “ - Стара Загора.
При 7-годишните първенството отново беше на отбор на “Елегант” - Плевен, както и състав на “Анелия” - Мездра. На второ място е “Елит” - Стара Загора, а трети е отбора на “Олимипя” - Гърция.
При 8-годишните първенството бе отново за състезателките на “Елегант. На второто място са отборите на “Анелия” - Мездра и “Светкавица” - Търговище, а трети е отбор на “Елит” и на “Олимпия” - Гърция.
 При 9-10-годишните първенството е отново за домакините от “Елегант”, следвани от втори отбор на същия клуб.
Всяка състезателка получи от организаторите подарък, а за първенците в ансамбловите съчетания имаше купа.
В индивидуалната надпревара призьорите бяха отличени с медали. На първото място при 7-годишните са представителката на домакините Никол Михова и Леонор Трифонова от “Акро” - Русе. При 8-годишните Десислава Симеонова от “Елегант” взе сребърен медал, а в по-горната възрастова група с две съчетания без уред и с въже нейната съотборничка Дебора Минкова раздели първото място с Нели Чапърова от “Акро” - Русе. На второто място също са две представителки на домакините - Анелия Пенкова и Кристина Горанова.
При девойките младша възраст също представителките на домакините обраха отличията. Златото бе за Стефани Нейкова, среброто - за Николина Николова и Мария Георгиева, а бронзът - за Лора Димитрова и Мария Николова.
При девойките старша възраст сред златните медалистки е Ивана Стефанова от “Елегант”. Тя раздели първото място с Каролина Кьолер от “Анелия” - Мездра. Среброто беше за Полина Георгиева и Даниела Янева, а бронзът - за Ани Каменова.
Във възрастова група “жени” победителка е Натали Цолова от “Анелия” - Мездра, а третото място бе за Мириам Петкова от “Елегант”.

Google Bookmarks

—————

Назад


За връзка

СКХГ Елегант Плевен

гр. Плевен, ул. "Кала Тепе" 3

Треньори:
Мариана Козова, GSM: 0877201620, e-mail: kozovi@abv.bg

Татяна Димитрова, GSM: 0887960696, e-mail: elegant.pleven@abv.bg

Янита Димитрова, GSM: 0887764926
Маргарита Богданова, GSM: 0886219254

Автор на сайта - Цветослава Горанова, e-mail:



Брой на посещенията:

Безплатен Брояч
Безплатен Брояч

Времето днес: