Старозагорски грации взеха купата на Плевен

02.06.2010 21:35

 

категория: Художествена гимнастика

 

За седми път превърналият се в традиционна проява детски турнир по художествена гимнастика за купата на Плевен, който се провежда под егидата на общината, напълни докрай волейболната зала в града. 180 деца от седем клуба в страната и гостенки от гръцкия отбор на Олимпия Трикала показаха своите умения (индивидуално и ансамбли) и сътвориха истински празник, донасяйки настроение на родители и публика.

"Истинското участие на децата в държавните състезания в художествената гимнастика започва чак от 9 години. До тогава те трябва да се поставят в състезателна атмосфера. Една такава надпревара носи невероятна радост за малките грации и е като награда за техните усилия. Особено пък, ако демонстрират наученото през годината пред собствена публика и роднини. За това в Плевен се организират ежегодно такива турнири", коментира треньорката на местния клуб Елегант - Янита Димитрова.

Въпреки невероятната жега в залата, родителите стоически издържаха на врявата и суматохата, като всеки се гордееше с изпълнението на своето дете. Четиригодишните сладурани от ансамбъла на клуба бяха най-малките състезателки, като постоянното им немирство донесе много главоболия на треньорките и усмивки на събраното множество. А 10-годишната плевенчанка Кристина Горанова впечатли всички с добрите си постижения на два фронта - художествена гимнастика и математика. Кристина показа отлични изяви в съчетанието на въже, а дни преди това стана 2-ра в България на престижно математическо състезание в Шумен.

Купата на Плевен тази година бе връчена на старозагорския клуб  Елит, който показа най-голяма масовост и участва в турнира с гимнастички във всички възрасти. А за да няма сърдити, всички участнички получиха специални подаръци и грамоти.

Google Bookmarks

—————

Назад


За връзка

СКХГ Елегант Плевен

гр. Плевен, ул. "Кала Тепе" 3

Треньори:
Мариана Козова, GSM: 0877201620, e-mail: kozovi@abv.bg

Татяна Димитрова, GSM: 0887960696, e-mail: elegant.pleven@abv.bg

Янита Димитрова, GSM: 0887764926
Маргарита Богданова, GSM: 0886219254

Автор на сайта - Цветослава Горанова, e-mail:



Брой на посещенията:

Безплатен Брояч
Безплатен Брояч

Времето днес: