Отлично представяне на малките грации на “Елегант” , в-к "Посредник"

18.12.2009 22:48

Спорт
Написано от Иван КРЪСТЕВ   
Петък, 18 Декември 2009 10:26
 На 12 декември в Мездра се е провел традиционния турнир по художествена гимнастика “Коледни звездички”, който се организира за 7-и път от местния клуб “Анелия”, Община Мездра и структурата на Ротари клуб.
В надпреварата, която е за момичета 6, 7 и 8 години са взели участие отбори от Украйна, столичните “Левски Триадица” и “Левски Плюс”, “Светкавица” и “Алегро” - Търговище, “Елегант” - Плевен, “Елит” - Стара Загора и домакините от Мездра.
Плевенският клуб се е представил в индивидуалната и отборната надпревара. При 7-годишните Десислава Симеонова се класира на 4 място от 10 състезателки, а 8-годишната Анелия Пенкова е първа в жестоката конкуренция на традиционно отлично подготвените рускини и останалите си конкурентки. Тя изиграва перфектно съчетанията си без уред и с топка и заслужено съдиите й отреждат най-високото стъпало на почетната стълбичка.
При ансамблите 7-годишните превенчанки Миглена Василева, Синтия Божинова, Цветелина Симеонова, Павлина Кирова, Виктория Маркова и Рут Николова се класират на 3-о място след изпълненията си без уред и с топка, а със същите уреди 8-годишните Анелия Пенкова, Ана-Мария Илиева, Анна Ованесян, Цветелина Тодорова и Моника Милева са първи.
Призьорките са получили от организаторите купи, медали и грамоти. А в края на турнира Дядо Коледа е раздал на всички участнички подаръци.
“Представянето на момичетата ни е изключително добро и сме много доволни от постигнатите резултати. Първото място на Анелия Пенкова не може да не ни радва, тъй като това е първа победа на наш състезател над рускините, които традиционно в групата до 8 години играят съчетания и упражнения, които у нас се представят от 11-12-годишни момичета”, споделиха след пристигането на групата в Плевен треньорките Янита Димитрова и Мариана Козова.
В петък от 17 часа в зала “Катя Попова” е традиционният концерт на всички художествени гимнастички от групите на “Елегант” в който те традиционно представят наученото пред родители, роднини и гости.

Google Bookmarks

—————

Назад


За връзка

СКХГ Елегант Плевен

гр. Плевен, ул. "Кала Тепе" 3

Треньори:
Мариана Козова, GSM: 0877201620, e-mail: kozovi@abv.bg

Татяна Димитрова, GSM: 0887960696, e-mail: elegant.pleven@abv.bg

Янита Димитрова, GSM: 0887764926
Маргарита Богданова, GSM: 0886219254

Автор на сайта - Цветослава Горанова, e-mail:



Брой на посещенията:

Безплатен Брояч
Безплатен Брояч

Времето днес: