ПЕТЪК-НЕДЕЛЯ, 5-7 Юни 2009 г., брой 104 (2885/XVIII), в-к "Посредник" - Много грация и усмивки на 6-ия Международен турнир по художествена гимнастика

06.06.2009 00:14

 


Както “Посредник” вече писа, в края на миналата седмица в Плевен се проведе 6-я Международен турнир по художествена гимнастика за купата на нашия град. От самото начало до днес надпреварата се организира от клуб “Елегант”, като с годините състезанието придоби известност и вече е очаквано от клубове от Северна България, както и от клуб “Олимпия” от гръцкия град Трикала, които от няколко години са редовни участници в състезанието.
Общо 120 деца от 7 клуба взеха участие в турнира за купа “Плевен”, провел се на 31 май. Сред тях бяха 20 състезателки на гръцкия клуб, които тази година спечелиха купа “Плевен”. Останалите малки грации на възраст от 6 до 10 години бяха от клуба-домакин, “Акро” - Русе, “Анелия” - Мездра, “Светкавица” - Търговище, “Люлин” - София и “Ритъм” - Враца.
Момичетата се включиха в ансамбловата и в индивидуалната надпревара. Всички трупаха точки за крайното отборно класиране.
При ансамблите до 6 години победителки са малките грации на клуб “Анелия” - Мездра, изпреварили отбора на “Елегант” - Плевен чийто състав беше със средна възраст от 4.5 години, и отборите на “Олимпия” - Гърция и “Ритъм” - Враца, които се класираха на трето място.
При 7-годишните победител е първият отбор на Гърция, следван от “Елегант” и втория гръцки отбор, а на трето място също са два тима - на Мездра и Враца.
Първенството при ансамблите до 8 години пък беше оглавено от съставите на “Елегант” и “Олимпия”. На второ място останаха “Анелия” и “Люлин”, а трети са “Акро” - Русе и “Ритъм” - Враца.
В трите възрастови групи отборите играха съчетание без уред. В “Б” групата 9-10 години тимовете освен без уред играха и съчетание с топка, като тук победител е отборът на “Елегант”, следван от “Акро” и втория тим на домакините.
В група “А” на 9-10-годишните победител е отборът на Мездра, следван от този на Русе.
В индивидуалната надпревара също бяха раздадени множество медали на призьорите. Сред тях бяха и седем представителки на клуба-домакин. При 7-годишните с второ място е Десислава Симеонова. При 8-годишните първа е Анелия Пенкова, а на трета позиция са съответно Моника Милева и Ана-Мария Илиева.
При 9-10-годишните група “Б” победител и носител на златния медал е Лора Димитрова, а в група “А” първа е Нели Чапърова от “Акро” - Русе, а веднага след това се наредиха плевенчанките Дебора Минкова и Кристина Горанова.

 
Иван КРЪСТЕВ
 

Google Bookmarks

—————

Назад


За връзка

СКХГ Елегант Плевен

гр. Плевен, ул. "Кала Тепе" 3

Треньори:
Мариана Козова, GSM: 0877201620, e-mail: kozovi@abv.bg

Татяна Димитрова, GSM: 0887960696, e-mail: elegant.pleven@abv.bg

Янита Димитрова, GSM: 0887764926
Маргарита Богданова, GSM: 0886219254

Автор на сайта - Цветослава Горанова, e-mail:



Брой на посещенията:

Безплатен Брояч
Безплатен Брояч

Времето днес: