200 малки грации спорят за купа “Плевен”

28.05.2010 21:15

 

Спорт - Други
Написано от Иван КРЪСТЕВ   
Петък, 28 Май 2010 10:40
Около 200 малки грации ще спорят за купа “Плевен” в събота, 29 май. Надпреварата ще е в залата по акробатика и художествена гимнастика в комплекс “Спартак”. Момичетата ще пристигнат за Международния турнир, който се организира ежегодно от клуба по художествена гимнастика “Елегант” - Плевен и е посветен на Деня на детето. Тази година заявка за участие в проявата са дали клубовете “Елит” - Стара Загора, “Вип” - Раднево, “Акро” - Русе, “Светкавица” - Търговище, “Анелия” - Мездра, “Ритъм” - Враца и “Олимпия” - Гърция. С 60 свои възпитанички в надпреварата, която тази година ще е за момичета до 6, 7, 8, 9-10-годишни, девойки младша и старша възраст, и за жени, ще се включат и домакините.
Международният турнир за купа “Плевен” ще е за индивидуални и ансамблови съчетания. Най-малките ще се представят с програми без уред, а 8-годишните - без уред и с топка. Програмата за 9-10-годишните ще е за въже и без уред, а девойките младша възраст ще имат съчетания с топка. Старшата възраст ще се представя с обръч, а жените - с бухалки, съобщават от клуба-домакин. И допълват, че надпреварата ще е своеобразно контролно за предстоящата Зона “Северна България”, която ще е следващия ден - неделя, в Търговище. Класираните на призовите места от търговищката надпревара ще вземат участие в Държавното първенство. В състезанието ще участват 10 малки грации от “Елегант”, допълват още от клуба.
Турнирът за купа “Плевен” се провежда под егидата на Община Плевен и е под патронажа на кмета. Очаква се той да бъде открит от зам.-кмета Николай Якимов, а на церемонията подготвителни групи към клуб “Елегант” ще направят демонстрация, както и се очаква да има поздравително съчетание от гостите от Стара Загора. Същинският турнир стартира в 11 часа, а отборът с най-много отличия ще спечели купата на победителите. За всяко дете организаторите са осигурили традиционните вече подарък и лакомства. За призьорите ще има медали и грамоти.

Google Bookmarks

—————

Назад


За връзка

СКХГ Елегант Плевен

гр. Плевен, ул. "Кала Тепе" 3

Треньори:
Мариана Козова, GSM: 0877201620, e-mail: kozovi@abv.bg

Татяна Димитрова, GSM: 0887960696, e-mail: elegant.pleven@abv.bg

Янита Димитрова, GSM: 0887764926
Маргарита Богданова, GSM: 0886219254

Автор на сайта - Цветослава Горанова, e-mail:



Брой на посещенията:

Безплатен Брояч
Безплатен Брояч

Времето днес: