СРЯДА, 13 Май 2009 г., брой 87, в-к "Посредник" - Отлични резултати постигнаха малките грации на “Елегант”

13.05.2009 18:04

Отлични резултати постигнаха в надпреварата на Зона “Север”, провела се във Велико Търново, състезателките на плевенския клуб “Елегант”. В състезанието, което беше за всички възрастови групи, свои състезатели са представили всички клубове на територията на Северна България. Сред тях са били и представителките на плевенския клуб “Елегант”.
Във възрастова група до 8 години, в която се провежгда състезание за първи път, а целта му е да бъдат обхванати малки грации, неучастващи в Държавния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика, плевенският клуб е взел участие с 3 свои възпитанички - Анелия Пенкова, Моника Милева и Ана-Мария Илиева, за които това е било първото голямо състезание.
При деца до 9 години категория “А” състезателките Кристина Горанова и Дебора Минева играят по две съчетания - без уред и с въже, като първата състезателка заема 4-то място, а втората е 6-а от 24 деца в групата.
Ансамбълът на клуба в категория “Б” пък е трети.

Това бяха децата, които представиха клуба на зоналното състезание във Велико Търново. Снимка: Юрий КОНОВ

При девойките младша възраст - категория “А” Стефани Нейкова, Николина Николова и Мария Георгиева играят съчетания без уред и с въже. Състезанието за тях е било и част от подготовката им за Държавния тернир “Златен обръч”, който ще се проведе в Търговище, споделят треньорките в плевенския клуб.
Ансамбълът в тази възрастова група категория “Б” в състав: Ивона Стефанова, Даниела Янева, Ганка Божидарова и Полина Георгиева се класира на трето място, след като изиграва отлично съчетанието си без уред и с обръч.
Отборът на девойките старша възраст на СКХГ “Елегант” спечелиха златните медали сред 10 отбора от Варна, Търговище, Плевен, Добрич, Русе и домакините от “Етър 93” - Велико Търново. Съставът, спечелил първото място в зоната, е: Десислава Димитрова, Мартина Симеонова, Мириам Петкова и Нелинда Габровска, допълват от плевенския клуб и не крият задоволството си от доброто представяне на състезателките, като уточняват, че всички продължават да се готвят активно за предстоящите състезания, като най-отговорното от тях е Държавното първенство и надпреварата в категория “А”, която тази година ще е във Варна.
На 31 май пък на клуба ще предстои отново провеждането на традиционния вече Международен турнир за купа “Плевен”, в който, освен състезателки от клубовете в Мездра, Враца, Търговище, Русе и Плевен, се очакват и грации от клуб “Олимпия” в Гърция.

 
Иван КРЪСТЕВ

Google Bookmarks

—————

Назад


За връзка

СКХГ Елегант Плевен

гр. Плевен, ул. "Кала Тепе" 3

Треньори:
Мариана Козова, GSM: 0877201620, e-mail: kozovi@abv.bg

Татяна Димитрова, GSM: 0887960696, e-mail: elegant.pleven@abv.bg

Янита Димитрова, GSM: 0887764926
Маргарита Богданова, GSM: 0886219254

Автор на сайта - Цветослава Горанова, e-mail:



Брой на посещенията:

Безплатен Брояч
Безплатен Брояч

Времето днес: